karlijnvanhulst.reismee.nl

workshops

Terwijl het met bakken uit de hemel komt, zit ik lekker met mijn ontbijtje na te denken over de afgelopen tijd. Vandaag een rustige dag en aangezien de onweer mij al heel vroeg wekte, geeft het mij weer even tijd om wat te schrijven.

Afgelopen week stond in het teken van onze workshops. Ondanks onze voorbereidingen in Nederland, hebben wij het hier nog flink moeten aanpassen op de doelgroep en de situatie. Over het algemeen deden we 's ochtends serieuze dingen en 's middags maakten wij plezier. Gisteren hadden we een dag die we zelf konden invullen op de school. Ik heb meegelopen met de nurse. In een apart kamertje zorgt zij 24x7 voor de zieke kindjes. Ik heb een Amerikaanse arts geholpen die de jaarlijkse medische check deed bij de kinderen. Ik heb hem geholpen om de kindjes af te leiden en het rapport te schrijven. Ik vond het erg fijn dat ik hem van dienst kon zijn.

Vandaag gaan we naar de markt. Vanmiddag is er speciaal voor ons een muzikaal optreden op de school. Hier hebben ze gisteren de hele dag voor geoefend. We zijn benieuwd! Hopelijk klaart het weer nog een beetje op.

Dit zal mijn laatste stukje zijn vanuit Oeganda. Morgen pakken we onze spullen in en vertrekken we (na eerst een dagje strand ;-) weer naar Nederland. Fijn idee om weer onder mijn eigen (warme) douche te kunnen staan en in mijn eigen bedje te kunnen liggen. Toch zal ik Oeganda en de lieve mensen hier vreselijk missen. Bedankt dat jullie zo fijn met mij hebben meegeleefd, bedankt voor de lieve reacties en bedankt voor het donatiegeld. Wat bij nader inzien besteed gaat worden aan een nieuw busje voor de school!

Mams

Dus ook daar kan het regenen. Super avontuur heb je daar. Jullie hebben de kinderen veel geleerd. Fantastisch alles toch een beetje te mogen lezen. We zijn benieuwd naar de nog niet geschreven verhalen. Je bedje staat klaar en de douche is zeker lekker warm. Nog een fijne stranddag. Wel even een lange vliegreis, hoop dat je wat slaapt. We zien je op Schiphol.

Hans M.

Karlijn,

Diep respect, dat je dit hebt ondernomen en hebt volgehouden. Ik ben ervan overtuigd, dat jullie verblijf daar zowel jullie zelf als de Oegandesen veel energie heeft gegeven. Hoewel ik goed begrijp, dat het fysiek en mentaal erg vermoeiend is geweest. Nogmaals meervoudig Chapeaux.

Commundo